Paella Valenciana

INGREDIËNTEN
50 ml. olijfolie
350 gr kipfilet
350 gr. varkensreepjes
4 teentjes knoflook
2 tomaten in blokjes
150 gr. sperziebonen
150 gr. tuinbonen
1 el. fijngehakte paprika
1 tl. paprikapoeder
250 gr. Arbori- of risottorijst

Doe de olijfolie in een (Paella)pan en braad hierin het in kleine stukjes gesneden vlees in ca. 20 minuten tot het mooi goudbruin is. Schuif het vlees aan de kant en bak in 3 minuten de boontjes, schuif bij het vlees en braad in 30 sec. de geperste knoflook (laat niet verbranden). Voeg nu de tuinbonen toe bak deze 1 minuut. Pas op datje ze niet plet of kapot maakt. Voeg de paprika toe en laat 30 sec. meebakken, voeg de tomaten en het paprikapoeder toe en schep nu alles in de pan voorzichtig om. Voeg 500ml water toe en breng aan de kook, laat vervolgens 15-20 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de rijst toe met wat water als dit nodig is en laat vervolgens een minuut of 10 é 15 zachtjes koken tot het meeste vocht is verdwenen. Haal de pan van het vuur en laat met een deksel op de pan een minuut of 10 rustig nagaren.