Bonet (Amaretti)pudding

INGREDIËNTEN

  • 250 gr. suiker
  • 4 eieren
  • 1 eierdooier
  • 350 ml. melk
  • 150 ml. slagroom
  • 75 ml. espresso
  • 50 ml. amaretto
  • 2 el. cacaopoeder
  • 100 gr. amaretti (Italiaanse ammandelkoekjes)

Smelt 150 gr. suiker op middelhoog vuur in een pannetje, als het gesmolten is voeg je 3 el. water toe (pas op het gaat bruisen) en giet je dit direct in een cakeblik. Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts de eieren en de dooier met 100 gr. suiker tot een glad mengsel, voeg de melk, slagroom, espresso, amaretto en het cacaopoeder toe. Verkruimel de amarettikoekjes en roer door het beslag. Schenk het beslag op de karamel in het bakblik en zet de vorm in een braadslee. Vul de braadslee met warm water tot 2/3 van het bakblik onder staat. Bak de pudding 30 minuten in de oven. Neem de pudding uit de oven & braadslee en laat 2 uur afkoelen. Zet de afgekoelde pudding in de koelkast en laat ca. 2 uur opstijven. Stort de pudding op een schaal en serveer er een heerlijke espresso bij.