FOE YONG HAI

INGREDIËNTEN

 • 8 medium eieren
 • 2 ons kipfilet
 • 100 gr. schouderham
 • 150 gr. garnaaltjes
 • 100 gr. taugé
 • 1 ui
 • 1 dunne prei
 • 200 gr. champignons
 • 1 el. ketjap manis
 • 1 el. mirin
 • 1 el. azijn
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl. sambal
 • 1 tl. gember

Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, de geperste knoflook, gember, sambal, mirin,azijn en marineer de klein gesneden kipfilet in ca. 10 minuten. Fruit in een grote koekenpan de gesnipperde ui, prei en de champignons en voeg de kipfilet toe. Blijf goed omscheppen, voeg de ketjap toe en bak het vlees lichtbruin. Als dit klaar is zet je het afgedekt apart. Kluts de eieren in een kom, doe er zout & peper bij en vervolgens de taugé de klein gesneden plakjes ham en de garnaaltjes. Doe het eiermengsel in de koekenpan en bak de omelet af. Draai de omelet tijdens het gaar worden een keer om, een deksel op de pan helpt om de omelet mooi stevig te laten worden zodat je deze goed kunt omkeren. Leg het groente/kip mengsel op de omelet en vouw deze dubbel. Serveer met zoetzure saus.