Sukade op z’n Aziatisch

INGREDI√čNTEN
500 ml vleesfond
4 sukadelappen
boter
3 uien
3 el. vruchtenazijn
3 el. ketjap
1 of twee stukjes steranijs
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
4 lente uitjes
1 rode peper
2 stronken paksoi

Verwarm de oven voor op 1500C. Verwarm de vleesfond en bestrooi de sukadelappen met zout & peper. Verhit boter in een ovenbestendige pan en braadt in tien minuten aan beide kanten mooi bruin. Snipper de uien, neem het vlees uit de pan en bak de ui in het bakvet tot ze glazig is en blus af met de ketjap en de azijn. Leg het vlees terug in de pan en schenk er zoveel fond bij tot het net onderstaat. Voeg nu de steranijs, de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat met de deksel op de pan het geheel ca. 3 uur in de oven stoven. Maak de lente uitjes schoon en snij ze in ringetjes, Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd ook deze in ringetjes. Was de paksoi en snij deze in parten. Verhit nu een wok met wat olie en roerbak de paksoi ca. 3 minuten. Verdeel de paksoi over de borden, leg hierop de sukade en bestrooi met de lente ui en de rode peper.