INGREDIËNTEN
400 gr. kipfilet
3 worteltjes
Koreaanse chilipoeder
Gochujang chilipasta
suiker
2 teentjes knoflook
Mirin (rijstwijn) of sherry
2 lente-uitjes
sesamolie
1 rode chilipeper
1 groene chilipeper
1 krop Lolo Rosso sla
gemalen zwarte peper
SAUS
1 teentje knoflook
1 el. Koreaanse chilipoeder,
2 el. mirin of sherry
2 ei. donkere sojasaus
1 lente-uitje fijn gehakt
2 el. Gochujang-Chilipasta
2 el. suiker
verse zwarte peper naar smaak.
Snij de kip in blokjes en roerbak samen met een fijn gesneden ui, twee of drie worteltjes in plakjes gesneden en twee grof gesneden lente-uitjes in een grote wok en laat het vlees mooi bruin worden en giet de saus erover. Lekker doorbakken tot alles goed is ingekookt. Je kunt ook de kip in de saus laten marineren gedurende 1 uur, dit maakt het vlees wel pittiger maar minder krokant. Serveer met ‘Lolo Rosso’ bladeren – hierin schep je een klein beetje witte rijst, doe er een stukje kip op, oprollen en als een klein pakketje eten. Serveer er een kom Misosoep bij om de de scherpe smaak een beetje te neutraliseren.