
INGREDIËNTEN
4 pittige Italiaanse worstjes
12 kippenvleugeltjes
3 citroenen
1 bakje kerstomaatjes
18 grote gamba’s
1 bosje tijm
MARINADE
1 ui fijn gehakt
1 bosje basilicum
1 bosje oregano
1 el. citroenrasp (schil)
sap van een 1/2 citroen
4 tomaten
8 teentjes knoflook
1 rode peper
Verwarm de oven voor op 1800C. Pureer alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of met een staafmixer tot een dikke pasta. Snij de worstjes open en rol met de hand hier 12 balletjes van. Gebruik een paar druppels olijfolie zodat het niet aan je handen blijft plakken. doe de balletjes, de kippenvleugeltjes, de citroenen in helften gesneden en de kerstomaatjes in een braadslee. verdeel de marinade er over en zorg dat alles goed bedekt is. Rooster vervolgens ca. 40 minuten in de oven. Schud af en toe zodat alles gelijkmatig bruin wordt. Voeg de gamba’s toe, knijp de geroosterde citroenen boven de braadslee uit, bestrooi met de takjes tijm en bak nog zo’n 10 minuten in de oven tot de garnalen mooi roze zijn en de kippenvleugeltjes goudbruin. Serveer met versgebakken brood, een groene salade en een koud biertje!