
INGREDIËNTEN
2 kg spareribs ‘naturel’
450 ml. ketchup
450 ml ketjap
400 ml BBQ saus (Heinz)
100 ml lichte sojasaus
1 el. sambal (Badjak)
100 ml Thaise chilisaus
5 teentjes knoflook geperst
200 ml wijnazijn wit
200 ml Mirin (rijstwijn)
Meng voor de marinade alle ingrediënten in een brede hoge (soep)pan en breng het aan de kook. Snij de ribbetjes in stukken van 20 – 25cm en voeg toe aan de marinade, zet het vuur heel laag en laat ca. 2 uur langzaam garen. Haal de ribbetje er voorzichtig met een spatel uit en laat afkoelen. Kook nu de marinade in tot het een mooie dikke massa wordt en gebruik de saus om de ribbetjes mooi af te lakken. Zet de oven op 200 Celsius en grill de spareribs 15 minuten waarbij je een paar maal de spareribs aflakt (inkwasten) met de saus.