Lamsgehaktballetjes met Chermoula in de Tajine

INGREDIËNTEN
600 gr. lamsgehakt
2 teentjes knoflook
2 tl. komijnpoeder
1 tl. gemalen koriander
1 tl. pittige paprikapoeder
3 el. munt fijn gesneden
2 uien
2 kaneelstokjes
1 el. geraspte gember
400gr. tomaatblokjes
1 el. honing
150 ml. kippenbouillon

CHERMOULA
2 teentjes knoflook
1 tl. harissa
1 tl. komijnpoeder
1 tl. gemalen koriander
1 tl. pittige paprikapoeder
plukje saffraandraadjes
1 el. citroensap
4 el. muntblaadjes

Doe alle ingrediënten voor de Chermoula in een keukenmachine en voeg zout & peper toe, maal tot een gladde pasta. Doe het lamsgehakt in een kom en voeg de fijngehakte knoflook, komijn, koriander, paprikapoeder, munt, 1 tl. zout en versgemalen peper naar smaak toe en meng het gehakt goed met je handen. Draai er nu van ‘volle eetlepels’ mooi balletjes van en braad deze op en matig hoog vuur rondom mooi bruin, schep ze op een bord en dek af. Voeg de kaneelstokjes en de fijn gesneden uien toe aan het braadvet, zet het vuur hoger en braad tot de uien zo’n 4 é 5 minuten tot ze mooi bruin worden, voeg de gember toe en braad nogmaals 1 minuut. Voeg nu de tomaatblokjes met vocht, honing, bouillon en 3 el. van de Chermoula toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballetjes in de saus en stoof op laag vuur onafgedekt in 15-20 minuten, schep af en toe voorzichtig om tot de saus dik en ingekookt is. Roer het restant van de Chermoula erdoor en breng op smaak met zout & peper. Lekker met gestoomde rijst of couscous en geroerbakte verse spinazie.