
INGREDIËNTEN
- 1 kg. venusschelpen
- 100 ml. droge witte wijn
- 25 gr. boter
- 1 chorizoworst in plakjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij
- 600 ml. visbouillon
- 2 takjes tijm fijngehakt
- 1 laurierblaadje
- 600 ml. melk
- 250 gr. Hollandse garnalen
- 250 gr. krieltjes
Week de schelpen 15 min. in koud water zodat ze hun zand kwijtraken, giet af en doe ze met de wijn in een pan, breng aan de kook, doe het vuur lager en stoom de schelpen open met de deksel op de pan. Verwijder de schelpen die niet open zijn. Giet ze af en vang de wijn op!
Roerbak de chorizoplakjes 5 min. in de boter en laat ze rusten op een bordje.
Bak nu in het bakvet de ui, plakjes selderij en de krieltjes in 5 min., voeg de bouillon, tijm, laurierblad en de wijn toe en breng (royaal) op smaak met zout & peper. Breng aan de kook en draai het vuur laag en kook de soep afgedekt in ca. 15 min.
Voeg de melk, de garnalen, schelpen en chorizo toe en verwarm de vissoep nog een minuut of 5.
Serveer met brood…