Rösti van zoete aardappel (Bataat)

INGREDIËNTEN
1 ui
1 kg zoete aardappelen
3 eieren
2 el. bloem |
1 tl. kerriepoeder
6 el. olijfolie

Snipper de ui. Schil de zoete aardappelen. Rasp de zoete aardappelen boven een kom grof. Voeg de ui, eieren, bloem, kerriepoeder en peper naar smaak toe. Meng het aardappelmengsel goed. Verhit in een koekenpan een beetje olie en schep er het aardappelmengsel in en druk plat. Of maak in 2 pannen 2 grote rösti-plakken en bak ± 5 min. per kant. Draai de grote rösti om met behulp van een bord. Je kunt hier eindeloos mee variëren door er bijv. wat cayennepeper aan toe te voegen, of/en gebakken spekblokjes, klein gesneden gerookte ham. Maar je kunt natuurlijk ook bijv. wat tijm of rozemarijn toevoegen.
Kijk zelf wat je lekker vindt!