INGREDIËNTEN
400 gr. biefreepjes
100 gr. oesterzwammen
100 gr. champignons
100 gr. inoki paddestoelen
1 ui in ringen
10 lenteuitjes
4 dl. rundvleesbouillon
MARINADE:
2 el. donkere sojasaus
3 lenteuitjes
2 teentjes knoflook geperst
2 tl. sesamzaad
2 tl. sesamolie
2 tl. chilipoeder
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de biefreepjes toe, laat vervolgens een half uur intrekken. Doe het gemarineerde vlees en de ui in een zware vuurvaste stoofpan of een traditionele (Chinese) kleipot, voeg de bouillon toe. Doe nu alle paddenstoelen en de in stukjes van 2cm gesneden lente ui erbij en breng het geheel aan de kook. Als de bouillon kookt, zet het vuur lager en laat zo’n 20 minuten sudderen. Schep de stoof in kommen en geef er gestoomde rijst bij, een heerlijk winters gerecht! Voor vegetariërs laat je gewoon het vlees weg.