Atjar Ketimoen (Indonesisch zoet/zuur)

INGREDIËNTEN
800 gr mini komkommers
1 rode peper
1 grote ui
2 teentjes knoflook, geperst
1 volle tl. geraspte gember
1 tl. komijn
2 tl. kurkuma
½ tl. nootmuskaat
4 el honing
125 ml azijn
2 el olie sesamzaadjes

Was de komkommer en snijdt deze in plakjes van 5mm. Doe ze in een vergiet en strooi er grof zeezout overheen. Laat 10 minuten intrekken en spoel af. Schil en snipper de ui, dit mag heel fijn. Snij de peper open, verwijder eventueel de zaadjes als je niet van al te pittig houd, en snij heel fijn, je kunt i.p.v. een peper ook een goede tl. chilipoeder gebruiken. Verwarm wat olie in de steelpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de peper en gember toe, pers de knoflook erbij uit en voeg de komijn, kurkuma en nootmuskaat toe. Blus af met de azijn en schenk de honing erbij. Laat nu 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep de komkommer er door en laat afkoelen. Doe de komkommer in een plastic container en zet in de koelkast.