Stoofvlees met abdijbockbier

INGREDI√čNTEN
1 kg. hacheevlees (blokjes)
1 flesje Abdijbock
2 el. rietsuiker
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
een bosje tijm en rozemarijn
500 ml runderbouillon
2 dikke sneden brood
Dijon mosterd
boter
1 potje zilveruitjes

Verhit in een braadpan wat boter en braad de helft van het vlees mooi bruin, zout & peper erover en zet apart, doe hetzelfde met de andere 500 gr. hacheevlees. Verhit de rest van de boter en braad hierin de sjalotjes die je in vieren hebt gesneden, voeg de knoflook toe. Blus af met het Abdijbier en doe het vlees erbij. Voeg nu de bouillon, het bosje kruiden, de rietsuiker, zout & peper, een half potje zilveruitjes toe en leg hier twee boterhammen bovenop die je ruimschoots hebt ingesmeerd met Dijon mosterd. Laat het geheel 2 uur stoven op een matig vuur. Serveer met Zoete aardappel uit de oven en bijvoorbeeld rode bietjes met ui.