Lasagne met chili-con-carne

INGREDIËNTEN
2 stengels bleekselderij
1 ui gesnipperd
2 el. geraspte wortel
2 teentjes knoflook
650 gr. rundergehakt
1 el. chilivlokken
1 tl. komijnpoeder
1 tl. kaneelpoeder
2 el. tomatenpuree
2 blikken tomaatblokjes
1 blik kidneybonen (uitgelekt)
375 gr. ver lasagnevellen
150 gr. geraspte kaas
200 gr. zure room

Verwarm de oven op 200°C. Roerbak de in plakjes gesneden selderij, ui wortel en knoflook ca. 5-6 minuten. Voeg het gehakt toe en roerbak een minuut of 5. Voeg nu de specerijen toe en roerbak geheel nog eens 2 min. Voeg de tomaatblokjes, 125 ml water en de bonen toe en laat de saus 25 minuten inkoken – af en toe omscheppen. breng op smaak met zout & peper. Bekleed de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de lasagnevellen en schep hierop een flinke laag chilisaus. Herhaal deze lagen en eindig met met een lasagnevel. Meng de kaas met de zure room een snufje zout & peper en verdeel dit mengsel over de lasagne. Bak de lasagne ca. 25 minuten tot hij mooi goudbruin kleurt.