Gerookte paling op een bedje van bietensalade

INGREDIËNTEN
200 gram palingfilet
½ Chioggia biet
25 ml sushi azijn
2 gekookte rode bieten
½ Granny Smith appel
1 kleine ui
10 gram bieslook
1 el (arbequina) olijfolie
50 ml zure room (of crème fraiche)
snuf Fleur de Sel


(Met bietensalade) Snijd de schil van de Chioggia biet, snij daarna in dunne reepjes en vervolgens in fijne blokjes, marineer in de sushi azijn. Snij de gekookte rode bieten ook in plakjes van ongeveer 2 millimeter, eventueel met behulp van de mandoline Steek met een ring uit 12 plakjes rode biet 12 mooi ronde ringen. Snij de rest van de rode biet in dunne julienne, blokjes , net als de ui en doe in een kommetje. Leg de 12 plakjes rode biet op een vuurvast plateau, besprenkel met ½ eetlepel van de olijfolie en brand lichtjes aan met een gasbrander. Bestrooi daarna licht met Fleur de Sel. Snij ook de appel in kleine blokjes en meng alles tot een mooie bietensalade.