Flammkuchen met gerookte zalm

INGREDIËNTEN
2 el. olijfolie
275 ml lauwwarm water.  
500 gr. bloem (gezeefd) 
1 zakje gist (7 gr.)
4 el. olijfolie
800 gr. rode uien in ringen  
250 ml crème fraiche
150 ml volle kwark
300 gr. gerookte zalm
1-2 el. kervel

Kneed in een mixer met deeghaken de bloem met de gist, een flinke snuf zout. Maak er een bal van en laat deze ca. een uur onder een schone theedoek rijzen op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol dun uit (bestrooi werkblad met bloem). Verhit 2 el. olijfolie in een koekenpan en smoor hierin de halve uienringen in 10 tot 15 minuten zacht lichtbruin. Meng de crème fraiche met de kwark.Bekleed twee bakplaten met bakpapier of siliconenvellen, leg hierop het deeg en verdeel het roommengsel erover, leg hierop de gesmoorde uien, breng op smaak met vers gemalen peper en zout en doe de bakplaten in de op 220°C voorverwarmde oven. Bak in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Beleg de bodems met de gerookte zalm en bestrooi met de grof gesneden kervel.