INGREDIËNTEN
160 gr. risottorijst
400 gr. pompoen
1 bouillonblokje
500 ml water
½ tl zout
½ tl peper
¼ tl nootmuskaat
30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
½ el. chilivlokken
Maak de pompoenpuree door pompoenblokjes 15-20 minuten te koken en prak ze daarna fijn met een vork of maak ze fijn met een staafmixer. Breng 500 ml water aan de kook met het bouillonblokje. Is deze volledig is opgenomen doe je de pompoenpuree erbij, roer goed door. Roer nu de nootmuskaat, chilivlokken, zout en peper erdoor. Verhit wat olie in een pan en voeg hier de risottorijst aan toe. Schep de rijst om tot hij begint te glanzen. Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst. Elke keer als het vocht verdampt is, voeg je wat extra bouillon toe. Ga hiermee door tot de risotto zacht is, vervolgens schep je de kaas er door. Dit hele kookproces duurt ca. 20 min. Garneer bijvoorbeeld met een paar takjes krulpeterselie of in ringetjes gesneden bosui en wat ook heerlijk is, blokje geitenkaas erbij geven.
Een heerlijk glas droge witte wijn (Viognier) en je hebt een geweldige maaltijd.