
INGREDIËNTEN
- 600 gr. eiernoedels
- 800 gr. gepelde gamba’s
- 2 tl. vijfkruidenpoeder
- 4 sjalotten in ringen
- 4 cm geraspte gember
- 4 el. ketjap manis
- 250 gr. sperzieboontjes

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken maar vang 125 ml. van het kookwater op. Verhit 3 el. olie in een wok, bestijf de garnalen met het vijfkruidenpoeder en wat zout & peper en roerbak een minuut of 2 tot ze mooi roze kleuren. Zet ze afgedekt apart. Draai het vuur lager en voeg 1 el. olie toe, bak hierin de sjalotjes in 2 minuten en voeg de gember toe, bak nogmaals 1 minuut. Doe de in de lengte gehalveerde sperzieboontjes en de ketjap erbij en roerbak nog eens 2 min. Voeg nu de garnalen, de noedels en het kookvocht toe en schep alles goed door elkaar.
Serveer in mooie brede kommen.