Panna Cotta met rabarbercompote

INGREDIËNTEN

  • 3 blaadjes gelatine
  • vanille extract
  • 200 ml. slagroom
  • 150 gr. suiker
  • 250 ml. karnemelk

    Schenk de slagroom in een steelpan en breng de room, met een klein scheutje vanille extract aan de kook. Zet het vuur uit en laat een kwartier rusten. Week de gelatine 5 minuten in een ruim koud water. Los 50 gram van de suiker op in de nog warme room. Knijp de gelatine uit en laat ook deze al roerend oplossen in de room. Meng de karnemelk door het slagroommengsel en verdeel deze vloeistof over de vormpjes (glaasjes of bakjes). Dek af met vershoudfolie en zet de puddinkjes minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Geef er met rabarber compote bij, maar vrijwel iedere garnering voldoet, zoals rode bosvruchten of appelcompote.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*