Surinaamse kip/groenteschotel

INGREDIËNTEN
500 gr. kipfiletblokjes
2 klontjes boter
4 el maïzena
4 tl gemberpoeder
1 grote ui
500 gr. winterwortel
3 paprika’s (geel/groen/rood)
200 gr. kousenband
½ komkommer
1 bosje paksoi
400 gr. broccoli
1 prei
250 gr. champignons
2 el. Aromat (kippenbouillonpoeder)
1 el. bruine suiker
Faja Lobi Surinam Trafasie

Maïzena in 100ml water oplossen. Kipfilet in een grote wok met 6 el olie gaar bakken samen met de ui. Doe er 7 eetlepels Surinam Trafasie, gemberpoeder, bruine suiker, Aromat bij en laat het geheel enkele min. roerbakken. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika’s (in reepjes gesneden), kousenband of komkommer (schuin gesneden), champignons (in plakjes), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen Voeg nu 700 ml. water en de opgeloste maïzena toe, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen. Het geheel 15 minuten met deksel op de
pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 min. de komkommer (in plakjes) toevoegen en goed omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Serveren met Surinaamse bami of Basmati rijst.