Zoet/pittige Koreaanse gehaktballetjes

INGEDIËNTEN
500 gr. rundergehakt
1 el. GOCHUJANG chilipasta*
2 el. sojasaus
1 el. gember (geraspt)
2 teentjes knoflook geperst
2 bosui gesnipperd
1 el. sesamolie
1 el. honing
paneermeel
1 ei

SAUS
Gochujang/honing glazuur
3 el. gochujang chilipasta – verkrijgbaar bij goede toko
50 ml. honing
2 el. ketchup
2 el. (rijst)azijn
1 el. sesamolie
1 el. soyasaus
1 el. geroosterd sesamzaad

Doe de ingrediënten voor de ‘marinade’ (houdt 1 bosuitje apart voor de garnering) in een schaal en voeg het rulle gehakt toe. Meng goed en doe er genoeg paneermeel bij om een stevig geheel te krijgen om er goede balletjes van te draaien. Verwarm de oven op 1900 C en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 20 min.
mooi bruin. Haal de gehaktballetjes uit de oven, lak ze af met de saus en bestrooi met sesamzaadjes en bosui. Voeg alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en verwarm langzaam, kook dit in tot je de goede dikte hebt verkregen, da’s in zo’n 5 tot 7 minuten. Zet apart en laat afkoelen. Als de gehaktballetjes klaar zijn, dan bestrijk je ze met de saus en strooi er de geroosterde sesamzaadjes en de fijn gesneden bosui overheen. Serveer met witte rijst en groenten, of gewoon naast een borrel!