Thaise curry met kip & doperwtjes

INGEDIËNTEN
300 gr. kipfilet
1 rode ui
1 rode paprika
½ courgette
1 el. chilipoeder
100 gr. doperwten
1 limoen
1 cm. verse gember
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 stengel citroengras
3 tl. kurkuma
2 tl. kerrie
2 tl. komijn
1 tl. nootmuskaat
1 el. vissaus
250 ml kokosmelk
verse peterselie
verse basilicum

Snipper de ui en snij de courgette in blokjes. Snij de knoflook fijn en schil de gember. Snij de kipfilet in kleine blokjes Verwarm olie in een wok en fruit hier de ui in aan. Voeg de chilipoeder toe net als de knoflook en pers de gember uit boven de pan. Doe vervolgens de kipfilet erbij en bak deze rondom bruin. Doe nu de paprika en courgette erbij en bak zo’n 5 minuten mee. Schep dan de tomatenpuree in de pan. Voeg de kokosmelk, het sap van de limoen en de kurkuma, kerrie, komijn, nootmuskaat en vissaus toe. Roer de doperwten door de saus. Kneus de stengel citroengras en leg deze in de pan. Laat de curry zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen. Als de saus te dik wordt, kan je wat water toevoegen. Serveer met de peterselie en basilicumblaadjes.