
INGEDIËNTEN
Marinade:
1½ kg kippenvleugels of
drumsticks of filet
4 el. rijstwijn/saké
4 tl. fijngehakte gember
2 tl. zeezout (fijn)
1 tl. zwarte peper
200 gr. maizena of bloem
1 Itr. zonnebloemolie
geroosterde sesamzaadjes
Lente uitjes
SAUS
3 el. tomatenketchup
2 el. Gochujang chili paste (bij een goede toko te koop)
60 ml vloeibare honing
60 gr. bruine suiker
2 el. donkere sojasaus
2 el. fijngehakte knoflook
1 el. sesamolie
Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de kip hierin een uurtje staan. Rol alles stukjes vervolgens door de maïzena/bloem en zorg dat dit gelijkmatig gebeurt, zet apart. Doe in een pan een liter zonnebloemolie en verwarm deze tot 175 graden. Bak hierin de kip deel voor deel 4 tot 5 minuten. (LET OP!)zorg ervoor dat je niet teveel tegelijk bakt. Haal de kip uit de ‘frituur’ en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Vis mogelijke bakdeeltjes uit de pan en bak de kip wederom deel voor deel
een minuut of 3 tot ze mooi goudbruin worden en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Zet apart in een grote schaal. Meng nu alle ingrediënten voor de saus en breng deze zachtjes aan de
kook. Blijf goed roeren en op het moment dat de saus gaat borrelen, meteen van het vuur afhalen. Schenk direct over de kip en mix goed zodat alle kipdelen bedekt zijn, serveer meteen. Als garnering strooi er geroosterde sesamzaadjes overheen en fijngehakte lente-uitjes.
In plaats van de saus over de kip schenken, kan je deze er ook prima naast geven om als dipsaus te gebruiken. Dan blijft de kip ook krokanter!