
INGREDIËNTEN
1½ kg spareribs
3 cm verse gember
5 teentjes knoflook heel
250 ml sojasaus
Voor het glazuur
1 el Gochujang
5 el abrikozenjam
1 el sesamolie
2 el sojasaus
2 el mirin
3 tenen knoflook geperst
1 tl verse gember geraspt
Snijd het rack in gelijke stukken, pel de knoflook, schil de gember en doe alles in een pan. Voeg nu de sojasaus toe en vul op met water tot de ribbetjes bijna onder staan. Kook ca. 1,5 uur op een heel laag vuur. Meng alle ingrediënten voor de glazuur. Als de ribbetjes gaar zijn haal je ze voorzichtig met een tang uit de pan en leg je ze op een met bakpapier bekleed rooster. Laat even uitdampen om op te drogen. Zo blijft het glazuur beter zitten. Smeer de ribs van onderen en boven in met het glazuur met behulp van een bakkwast. Laat ze met de bovenkant naar boven liggen en bak ze in het midden van de oven voor 10 minuten. Smeer hierna de bovenkant nog een keer in met glazuur en bak nogmaals 10 minuten.