Samgyupsal – speklapjes met sesam dipsaus

INGREDIËNTEN
600 å 700gr. speklapjes
2 kroppen lolo rosso sla
3 el. sesamolie
3 el. Gochujang chilipasta
5 el. Doenjang pasta
2 teentjes knoflook geperst
1 kleine ui
2 bosuitjes fijn gesneden


Snijd de varkenslapjes in 3cm brede stukjes, doe een paar eetlepels water in een braadpan of wok en bak het spek langzaam uit tot ze mooi krokant en goudbruin is. Afhankelijk van je smaak krijgt het vlees een krokant laagje maar blijft het van binnen zacht. Meng de ingrediënten voor de dipsaus in een grote kom en meng er een eetlepel sesamolie doorheen. Voor de dipsaus meng je de Gochujang- en Doenjangpasta, met de knoflook en 3 eetlepels sesamolie met 1 theelepeltje zout en voeg naar smaak gemalen zwarte peper toe. Serveer met witte rijst en lolo rosso en/of bionda sla. Neem een blaadje en schep hierop een beetje rijst, dip een stukje vlees in de dipsaus, doe er wat chilimengsel op en vervolgens rol je het op en is het genieten.