
INGREDIËNTEN
4 pitabroodjes
600 gr. varkenshaas
1 komkommer
1 venkel
125 ml. zure room
1 el. citroensap
2 rode paprika’s
4 teentjes knoflook
1 tl. oregano
½ tl. tijm
300 ml. sinaasappelsap
100 ml. vleesbouillon
Was de komkommer en snij in plakjes, strooi er wat zout over en schep de komkommer om. Laat de plakjes een half uur in een vergiet uitlekken. Maak een dressing van de zure room en citroensap, breng op smaak met peper. Snij de venkel in héél dunne reepjes en meng met de komkommer, schenk de saus over de komkommer. Snij de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Verhit de olie in de grillpan en rooster de paprika’s en de knoflook. Pureer de paprika’s, de knoflook, de tijm, de oregano en het zout. Voeg al roerend 200 ml. sinaasappelsap en de bouillon toe. Leg het vlees in de ovenschaal en verdeel de marinade erover, laat ongeveer 3 uur in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 200 graden, laat het vlees op kamertemperatuur komen en rooster het vlees in het midden van de oven in ongeveer 25 min. gaar. Bedruip het vlees regelmatig met de marinade. Laat het vlees afgedekt 5 min. rusten. Snijd mooie plakjes en vul de broodjes met de varkenshaas en venkel/komkommer salade.