Kalfsragout

INGREDIËNTEN
500 gr. kalfsfricandeau
1 ui
4 worteltjes
2 takjes verse tijm
2 kruidnagels
200 gr. champignons
1 laurierblaadje
6 sjalotjes
25 gr. boter
25 gr. bloem
1 eierdooier
½ dl. slagroom
1 dl. witte wijn
een paar takjes peterselie
ragout bakjes

Breng 1 Itr. water met zout aan de kook. Snipper de ui, schrap de wortel en snij deze in plakken. Meng ui, wortel, tijm, kruidnagels, peperkorrels en laurierblad door het water. Voeg het vlees toe zodra het water kookt. en laat alles zo’n 50 min. koken, schep af en toe het schuim weg. Neem het vlees uit de pan en zeef de bouillon. Snijd het vlees in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in kleine blokjes. De sjalotjes grof hakken en kook deze met de champignons 3-5 min. in 2 dl. kalfsbouillon. Smelt de boter en meng de bloem erdoor. Laat de roux een halve minuut garen en giet er onder goed roeren 2dl van de bouillon bij. Klop de eidooier los met de room en de wijn en giet een beetje van de warme
saus bij het roommengsel en voeg dit dan weer bij de ragout. Schep het kalfsvlees, de champignons, de sjalotjes en de peterselie door de saus. en voeg zout & peper naar smaak toe. Doe vervolgens de ragout in de warme pasteibakjes.