
INGREDIËNTEN
1 kg. runderribstukken
1 prei
1 winterwortel
1 bol knoflook
3 stengels selderij
1 grote rode ui
1 grote ui
½ courgette
150 gr. spekblokjes
1 bosje tijm
1 bosje rozemarijn
1 pot vleesfond
1 fles rode wijn
Braadt de ribstukken rondom bruin, haal ze uit de pan en laat rusten. Doe vervolgens alle in grove stuken gesneden groente in de pan en bak deze een minuut of 3 op hoog vuur. Blus af met 250 ml. vleesfond en een hele fles rode wijn. Drapeer de tijm en rozemarijn erover en leg hierop de ribstukken. Laat ca. 3 uur op laag vuur garen. Zeef de jus en laat deze op hoog vur inkoken tot je de juiste dikte hebt verkregen. Twee plakken ontbijtkoek erdoor verkruimelen doet ook wonderen. Serveer met zachte aardappelpuree en bijvoorbeeld een witlofsalade.