- 1 bloemkool
- 500 gr. rundergehakt
- 100 gr. kwark
- 200 gr. ontbijtspek
- 15 gr. peterselie fijngesneden
- 2 puntpaprika’s (rood)
- 1 grote ui
- 2 eieren
- 1 el. mosterd
- 1 zakje stroganoff kruidenmix
- zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de ui, paprika en peterselie fijn. Doe het gehakt, ui, paprika, peterselie, kwark, eieren, mosterd, zout en stroganoff kruiden in een grote kom en kneed het goed door elkaar.
Maak de bloemkool schoon en verwijder al het blad, maar laat de bloemkool heel in één stuk! Zet in de stronk met een mes een kruis zodat deze met het koken ook al een beetje gaat garen. Leg vervolgens met een schuimspaan de bloemkool in een pan met kokend water met wat zout en laat ca. 10 min. koken.
Haal de bloemkool met de schuimspaan uit de pan en leg deze op een in een ovenschaal. Bekleed de gehele bloemkool met het gehaktmengsel. Bekleed daarna het gehaktmengsel met reepjes spek. Doe eerst twee randen rondom aan de onderkant en maak daarna dakpansgewijs de bovenkant dicht totdat je geen gehakt meer ziet.
Zet de schotel 60 minuten midden in de voorverwarmde oven van 180 graden. Wanneer de bloemkool met gehakt en spek gaar is haal je hem uit de oven en leg je hem voorzichtig d.m.v. bijvoorbeeld een schuimspaan op een bord om te serveren.