
INGREDIËNTEN
- 1 courgette
- olijfolie
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl. suiker
- 1 takje rozemarijn
- Parmezaanse kaas
Snij de courgette in de lengte door en snij daarna dunne plakjes, je hebt dan halve maantjes. Verhit een eetlepel of 4 olijfolie en fruit hierin (2 minuten) de grofgesneden rode ui en drie grof gehakte teentjes knoflook en een halve theelepel suiker. Voeg de courgette, de rozemarijn en zout & peper toe en laat met een deksel op de pan zo’n 20 minuten sudderen tot de courgette helemaal gaar is. Af en toe even goed omscheppen. Als na twintig minuten het mengsel nog te vochtig is laat je het gewoon nog even doorkoken. Verwijder de rozemarijn en laat afgedekt staan tot gebruik. Vul de (mini)potjes. Je kunt dit bijgerecht koud serveren, maar ook een minuut of 10 in een hete oven van 180graden, strooi er in dát geval wat geraspte Parmezaanse kaas op.