
INGREDIËNTEN
- 3 stevige peren
- 50 ml. Amaretto
- 150 gr. fijne kristalsuiker
- 50 gr. boter
- 1 vanillestokje
- 2 verse Iaurierblaadjes
- 1 sinaasappel
- 1 handvol geschaafde amandelen
- 375 gr. bladerdeeg
Verhit de oven op 200°C. Schil de peren snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis, leg in een platte kom en besprenkel met Amaretto. Laat een minuut of 15 intrekken. Neem een ovenbestendige koekenpan met anti-aanbaklaag strooi de suiker er gelijkmatig in en voeg blokje boter toe. NIET roeren, maar de pan kantelen. Laat het mengsel ca. 5 minuten op het vuur staan. Schil een halve sinaasappel met een dunschiller en voeg samen met het vanillestokje en de Iaurier toe, leg hierop de peren en strooi er de amandelen overheen. Draai het vuur matig hoog en laat ca. 5 minuten bakken. Leg hierover het bladerdeeg dat aan weerszijden 3cm groter is dan de pan en stop de zijkanten rondom goed in. Zet voor ca. 25 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is. Haal de pan uit de oven en denk eraan dat het handvat ook gloeiend heet is! Leg er een groot bord of schaal op en keer in een vloeiende beweging om. Wacht niet te lang, anders blijft de taart plakken!