
INGREDIËNTEN
1 kg. sukadelapjes
3 uien
1 winterpeen
1 el. verse peterselie
1 bosje rozemarijn
1 bosje tijm
3 tenen knoflook
1 handsinaasappel
2 laurierblaadjes
400 ml. rode wijn
4 el. olijfolie
3 stengels bleekselderij
2 vleestomaten
100 gr. spekblokjes
10 zwarte olijven

Snij het vlees in flinke blokjes en een van de uien in dunne ringen. Maak de helft van de winterpeen schoon en snijd in plakken. De peterselie en een knoflookteentje fijnsnijden. Boen de sinaasappel schoon en snijd de schil dun af. Doe het vlees in een kom en voeg de gesneden groenten en de helft van de kruiden met laurierblaadje, rode wijn, de helft van de olie en sinaasappelschil toe. Schep door elkaar en laat vlees afgedekt in koelkast ca. 12 uur marineren.
Snipper de rest van de uien. Maak de rest van de winterpeen en stengels bleekselderij schoon en snij in blokjes. Snij de rest van de knoflook fijn. Snij de tomaten in gelijke stukken en de olijven in ringetjes. Verwarm de oven voor op 150 C . Schep het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met bloem en schep goed om. Verhit de rest van de olie in grote koekenpan. Bak het vlees in delen op hoog vuur bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de helft van het vlees in de ovenschaal. Verdeel het spek, ui, wortel, bleekselderij, tomaten en helft van de knoflook erover. Dek af met de rest van het vlees, doe de rest van de fijngesneden knoflook en de olijven erover. Bestrooi met de peper, het zout en leg er het bosje van tijm en rozemarijn bovenop. Schenk de gezeefde marinade erover. Zet ovenschaal afgedekt in de oven en geheel in 2.5-3 uur gaar stoven. Schep regelmatig om.