
INGREDIËNTEN
150 gram zeebaarsfilet
2 dl (Arbequina) olijfolie
1 bosje bieslook
1 limoen
kaviaar
Vraag de viswinkel waar je de verse filets koopt of ze even het vel weg willen snijden, dat scheelt een hoop gepruts als je zelf niet kunt fileren. Snij zeer fijne reepjes en vervolgens zeer fijne blokjes van de filets. Hak met een koksmes deze fijne blokjes zeebaars nog eens zo fijn mogelijk, verdeel de fijngehakte zeebaars in gelijke porties en draai met licht vochtige handen mooie ronde balletjes. Leg de balletjes zeebaars in een stukje vershoudfolie en maak met behulp van het folie de balletjes perfect rond. Laat vervolgens opstijven in de koelkast voor in ieder geval 1 uur. Snij de bieslook grof en blender fijn met de olijfolie op de hoogste stand voor 5 minuten. Zeef de olie door een zeef die je boven een maatbeker hangt. Doe een half theelepeltje olie in het midden van het schaaltje en leg hierop het zeebaarsballetje, rasp een beetje limoenschil erover, verdeel hierop de kaviaar en druppel de bieslookolie rondom de amuse en garneer het gerechtje met een sprietje bieslook.