Forel in rauwe ham met rozemarijn

INGREDIËNTEN
4 forellen
2 teentjes knoflook
1 el. citroenrasp
2 el. amandelen met vlies
1 tl. grof zeezout
½ tl. groffe zwarte peper
2 el. olijfolie
8 grote plakken rauwe ham
8 takjes rozemarijn

Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de forellen onder koud water af en dep goed droog met keukenpapier. Maak aan beide kanten 3 of 4 ondiepe inkepingen in de vis op gelijke afstand van elkaar. Vermaal in een vijzel de knoflook, citroenrasp, olie, zeezout, amandelen en de peper tot een mooie pasta, wrijf hiermee aan weerskanten de forellen in. Wikkel iedere vis in twee plakken ham en bind stevig op, steek vervolgens keukentouw aan iedere kant een takje rozemarijn tussen het bindgaren. Doe wat olie in een grillpan of grillplaat en vet met een kwastje gelijkmatig de pan/plaat in. Bak de forellen aan weerskanten in één minuut aan. Leg ze vervolgens op een bakplaat en rooster ze gaar in 12- 15 minuten. Heerlijk met witlofsalade en bijvoorbeeld gekarameliseerde zoete aardappel.