Gestoofd konijn

INGREDIËNTEN
1 kg. konijndelen
5 mooie trostomaten
8 teentjes knoflook
¼ winterwortel in blokjes
2 sjalotjes
25 gr. roomboter
3 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
3 takjes salie
250 ml. wildfond
250 ml. rode port
1 el. olijfolie
150 gr. reepjes bacon
1 el. tomatenpuree

Snij de wortel in plakjes of blokjes, de tomaten in 2 helften en 2 teentjes knoflook als wel de sjalotjes fijn gehakt. Doe de boter met de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook. voeg de konijnendelen toe en braad rondom bruin. Doe in een kleipot, ovenschaal of bijvoorbeeld tajine de fond, de port en roer hierdoor de tomatenpuree en leg vervolgens hierin de gebraden konijnendelen. Verdeel de tomaten, de wortel, de baconreepjes en 6 ‘gekneusde’ teentjes knoflook over de schaal en leg hier bovenop het bouquet-garni van kruiden. Zet de schaal in de oven en stel de oven in op 150 graden. Niet vooraf de oven verwarmen! Laat vervolgens 3 uur afgedekt in de oven stoven.