Aardappel-spektaart

INGREDIËNTEN
1½ kg. aardappels in schil
400 gr. katenspek
150 gr. geraspte jonge kaas
1 tI. nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 175 °C en kook de aardappels met zout in de schil in 15 min. gaar. Pel ze en Iaat afkoelen, snij ze in plakken van 3-4 mm. dik. Bekleed de bakvorm met spek en Iaat het spek overhangen, leg een Iaag aardappelschijfjes op het spek en bestrooi met zout, peper, geraspte kaas en nootmuskaat. Bekleed de Iaag vervolgens met spek en leg hierop de volgende Iaag aardappels, ga door tot je alle ingrediënten hebt gebruikt. Dek de vorm of met aluminiumfolie en bak de taart in ca, 1 uur in de oven. Verwijder na 40 minuten de folie! Laat afkoelen en zet de cakevorm een nacht in de koelkast met iets zwaars erop (conservenblikken of een pak melk) zodat de taart lekker stevig wordt. De volgende dag kan je er vervolgens movie plakken van snijden.