Gepofte aardappelen met cantharellen

INGREDIËNTEN
300 gr. krielaardappelen
175 gr. cantharellen
1 sjalot
5 el. slagroom
2 el. peterselie

Verwarm de oven voor op 200°C.

Druppel wat olijfolie over de krieltjes en wrijf het met de hand rondom in, bestrooi met (zee)zout.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en pof de aardappeltje in ca. 20 minuten gaar. Haal ze uit de oven en Iaat wat afkoelen. Snij de aardappels aan de bovenkant in en druk beide helften voorzichtig met je duimen naar buiten. Verwarm een eetlepel olie en bak hierin de fijngehakte sjalot zo’n 2 minuten, voeg de cantharellen toe en bak nogmaals een minuut of 10 gaar. Breng op smaak met zout & peper.

BEREIDEN: Verwarm de oven voor op 225°C en bak de aardappels nog eens 5 tot 8 minuten. Verwarm de paddenstoelen met de slagroom en een eetlepel water in een steelpannetje. Voeg op het Iaatste moment de fijngesneden peterselie toe en schep het mengsel over de aardappels. Bestrooi eventueel met extra peper.