Rodekool met appel

INGREDIËNTEN
1 rode kool
1 sjalot
4 kruidnagels zout
2 friszure appels
2 el. rietsuker
2 el. maizena
1 tl. kaneel


Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij in vier stukken. Verwijder de harde kern en de stronk en schaaf of snijd elk stuk kool langs de snijkanten in lange smalle reepjes en was deze in een vergiet. Pel de sjalot en stop er de kruidnagels in. Doe de koolreepjes en de sjalot on een pan met ca. 250 ml. water en een halve tl. zout, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ca. 30 minuten zachtjes gaar worden met de deksel op de pan. Schil de appels en snij in kleine blokjes. Bestrooi ze met kaneel en schep goed om. Schep na een minuut of tien de appel door de rodekool en verwarm mee (door het appelzuur behoud de kool ook haar mooie kleur). Als de kool gaar is, verwijder je de sjalot en schep je de rietsuiker erdoor. Maak een papje van de maïzena met wat water en roer dit door de gare kool en breng op smaak met wat zout.