Szechuan Zeebaars

INGREDIËNTEN – “VOOR 2 PERSONEN”
400 gr. zeebaarsfilet
maïzena
plantaardige olie
2 gedroogde chilipepers
¼ tl. Szechuan peperkorrels
50 gr. magere spekblokjes
1 tl. chilibonenpasta (toko)
100 gr. chinese kool
150 gr. bieslook
4 el. groentebouillon
1 tl zwarte rijstazijn (toko) of balsamicoazijn
1 el. chiliolie


Meng in een kom de maïzena met een snufje zout en een snufje gemalen zwarte peper (gewoon naar smaak). Haal de zeebaars hier doorheen en zorg ervoor dat de vis helemaal bedekt is.
Vul de wok voor ¼ met de olie en verhit tot ca. 1800C (of tot een stukje brood in 15 sec. bruin kleurt), laat de vis hier in glijden en bak ca. 1 minuut. Laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken en doe de olie in een vuurvaste schaal. Doe nu één eetlepel olie terug in de wok en roerbak hierin de chilipepers, peperkorrels en het spek gedurende 1 minuut. Voeg de chilibonenpaste en de fijn gesneden kool toe, roerbak een minuut of twee. Doe nu de fijngesneden bieslook erbij en schep alles door elkaar. Schenk de bouillon erbij en blijf omscheppen. Leg nu de gebakken zeebaars hier bovenop en schep voorzichtig om, zonder dat de vis ‘breekt’. Breng het gerecht op smaak met de azijn en chiliolie, schep alles op een schaal en serveer direct. Geef er geurige pandanrijst bij en een ijskoud biertje!