
INGEDIËNTEN
500 gr. rundergehakt
4 teentjes knoflook
1 ui
3 el. sambal badjak
gemalen komijn
1 kleine prei
1 rode paprika
100 gr. sperzieboontjes
1 Chinese kool
1 courgette
250 ml. groentebouillon
Donkere sojasaus
Meng in een schaal 500 gr. rundergehakt, 4 teentjes knoflook (geperst), een kleine ui gesnipperd, 3 flinke eetlepels sambal (of minder natuurlijk), een halve eetlepel komijn, een snufje peper en drie eetlepels sojasaus. Meng goed en laat het mengsel een minuut of 30 rusten. Draai er vervolgens kleine balletjes van – ca. 3 tot 4 cm elk. Snij een ui in grove stukken, een kleine prei in ringen, een rode paprika in stukjes, een ons sperzieboontjes in tweeën, drie bladeren Chinese kool in stukken, en een halve courgette in blokjes. Braad de gehaktballetjes met 1 eetlepel olijfolie aan tot ze lekker bruin en gebakken zijn. Roerbak de ui tot ze glazig is en voeg de rest van de groente toe. Nog even een minuut of 4 roerbakken en ca. 250 ml. groentebouillon toevoegen. 1 minuut laten koken en vervolgens een eetlepel maïzena met water vermengen tot een papje en deze erdoor roeren, nog heel even laten koken en opdienen met witte rijst, nassi of noedels.