Koreaanse spareribs

INGREDIËNTEN

DE RUB
1 el. zeezout
1 el.paprikapoeder
1 el.rietsuiker
2 tl.gochugaru
1 tl.knoflookpoeder
1 tl.gemberpoeder

DE GLAZE
1 el. abrikozenjam
1 el. Gochujang
1 el.sojasaus
1 el. honing
1 el. sesamolie
1 el. rijstazijn
½ tl. knoflookpoeder
½ tl. gemberpoeder

Verwarm de heteluchtoven op 1600C.
Doe de ingrediënten voor de rub bij elkaar in een schaaltje en meng deze goed door elkaar. Smeer de ribs in met een dun laagje olie. Dit dient als plaklaagje voor de kruiden. Bestrooi de ribbetjes rondom met
de rub. Leg de ribbetjes op een met bakpapier bekleed rooster en roer terwijl de ribs in de oven garen liggen alle ingrediënten van de glaze goed door elkaar. Je kunt de saus tegen de tijd dat de ribbetjes bijna klaar zijn in de oven zetten om op te warmen, maar opwarmen op het gas kan natuurlijk ook. Kijk na anderhalf uur of je ribbetjes al bijna gaar zijn. Als de ribbetjes bijna gaar zijn smeer je ze in met de opgewarmde glaze. Laat de glaze 15 tot 20 minuten karamelliseren en test of de ribbetjes gaar zijn. De prikker gaat zonder weerstand in het vlees. Haal de ribbetjes van de barbecue, laat ze 5 minuten rusten. Bestrooi ze met de sesamzaadjes en snij ze in losse ribbetjes.

Gochugaru is Koreaanse chilipoeder en gochujang is Koreaanse chilipasta, verkrijgbaar bij iedere
goede toko.