Pasta vongole

1 kg venusschelpen of kokkels
1 el. olijfolie
2 teentjes knoflook – fijngehakt
1 ui gesnipperd
150 ml. witte wijn
1/2 bosje peterselie – fijngehakt
2 el. extra vergine olijfolie
sap van 1/2 citroen
peper en zout
300 g spaghetti

Doe de schelpen in het vergiet en spoel goed af onder de kraan. Verwijder eventuele kapotte schelpen. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en de ui tot de ui glazig ziet. Blus af met de witte wijn. Voeg de schelpen toe aan de pan en doe de deksel op de pan. Stoom de schelpjes in een minuut of 8-10 open. Schep af en toe om. Kook ondertussen de spaghetti in een andere pan gaar en giet af. Schep de gaargekookte spaghetti bij de vongole in de pan. Voeg de peterselie, extra vergine olijfolie, citroensap, peper en zout toe en schep goed om.


Serveer de pasta vongole direct.