Varkensrolletjes met teriyakisaus

4 varkenslapjes (elk 120 g)
2 lente-uitjes
2 el. arachideolie
1 tl. verse gember (geraspt)
50 ml.rijstwijn
1 el. bruine suiker
3 el. sojasaus (of meer naar smaak)
4 snack komkommers

Klop de varkenslapjes plat met een vleeshamer of rol met een deegroller. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken van 8 tot 10 cm (zoals de breedte van het vlees). Blancheer ze 2 minuten in kokend water met wat zout. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Leg in het midden van elk varkenslapje een lente-uitje en rol dicht. Steek vast met een cocktailprikker.

Schil de komkommer, halveer hem overlangs. Verwijder de pitjes en snij de komkommer in staafjes.

Verhit de olie in een wok en kleur de rolletjes in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Voeg de gember, de rijstwijn, de suiker en 3 eetlepels sojasaus toe. Temper het vuur en laat de rolletjes nog 5 minuten verder garen. Breng eventueel verder op smaak met sojasaus indien gewenst.

Kruid de komkommerstaafjes lichtjes met zout en serveer ze bij de vleesrolletjes. Geef de saus er apart bij.