Cheesecake

INGREDIËNTEN

  • 75 gr. amandelpoeder
  • 175 gr meel
  • 60 gr. witte basterdsuiker

VULLING

  • 330 gr. zachte geitenkaas
  • 500 gr. ricotta
  • 4 eieren
  • 300gr. witte basterdsuiker
  • 1 el. citroenrasp
  • 60 ml. citroensap
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1,5 el. maïzena
  • 1,5 el. water

Verhit de oven op 150°C. Kneed met je vingers de amandelpoeder en boter tot een korrelige massa. Klem bakpapier in een bakblik en druk de massa voorzichtig met je vingers/handen tot je een mooie bodem hebt. Bak deze 15 minuten in de voorverwarmde oven en zet apart. Meng de ingrediënten voor de vulling in een mixer. Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit aan het mengsel toe. Laat de mixer op lage toeren een minuutje of twee draaien tot je een mooie gladde vulling hebt. Kwast de bodem in met wat gesmolten boter en giet de vulling in het bakblik. Kijk of er geen luchtbellen zijn of prik deze even door met een satéprikker. Bak de cheesecake 1 uur, zet de oven uit en laat nog een heel uur staan met de deur/klep gesloten! Als de cake is afgekoeld zet je hem in de koelkast om mooi gekoeld te worden tot je hem gaat serveren.