
INGREDIËNTEN
2 rode paprika
2 gele paprika’s
1 ui in kleine stukken
4 teentjes knoflook
4 grote tomaten
4 Pomodori tomaten
3 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
3 takjes oregano
snufje saffraan
1 tI. balsamico azijn
3 courgettes in blokjes
1 aubergine in blokjes
olijfolie
½ el. tijmblaadjes
25 gr. roomboter
Verwarm de oven op 220 graden.
Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadjes en leg deze met de schil naar boven op een bakplaat met wat olijfolie. Grill zo’n 20 minuten tot de schil ‘blaren’ vertoont, haal uit de oven en laat afkoelen, zet de oven op 140C. Verwarm in een zware pan wat olijfolie met de boter en braad hierin de ui tot ze zacht is, maar zeker niet bruin (+/- 8 minuten). Voeg 3 geperste teentjes knoflook toe en Iaat nog een paar minuten sudderen. Ontvel nu de tomaten en snij deze in stukjes, voeg toe aan de ui samen met het bouquet garni van kruiden en laat net zolang sudderen tot het meeste vocht is ingekookt. Ontvel nu de paprika’s, snij deze in kleine blokje en voeg samen met de saffraan toe aan de pan. Verwijder het garni en roer de azijn erdoor. Giet het geheel in een ovenschaal en verdeel de rest van de geperste knoflook en tijm met wat olijfolie over de schaal. leg hierop de courgettes en de aubergines en laat afgedekt met zilverpapier 2 uur in de oven sudderen. Doe in een pan Iaat nogmaals 30 minuten sudderen. Is er nog veel kookvocht Iaat je deze langzaam inkoken. Voeg zout & peper naar smaak toe.